17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Jablečná bábovka s kokosem

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 350 g
jablka 2 ks
moučkový cukr 230 g
vejce 2 ks
olej 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Vejce s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Postupně přidáváme a zašleháváme olej, kefír, po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva, kokos a nakonec vařečkou vmícháme oloupaná a na hrubém struhadle nastrouhaná jablka. Těsto vlijeme do pečlivě vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy a při teplotě 180°- 185° pečeme asi 45 minut. Upečenou bábovku necháme chvilku odpočinout ve formě (5-10 minut), pak ji opatrně vyklopíme a pocukrujeme.


 


RECEPTY

Kovbojské krůtí maso s hráškem a pečenou rýží

Postup: Jasmínovou rýži dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí nudličky Stroganov

Postup: Začneme omáčkou - na másle a najemno pokrájené cibulce orestujeme oloupané, na... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové kuličky

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mletý nebo strouhaný... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...